Behandling af Kolik
Ordet kolik bruges til at beskrive en tilstand, hvor ellers normale sunde og raske spædbørn græder/skriger meget uden nogen tilsyneladende grund.
Det siger derimod ikke noget om hvorfor barnet skriger! Barnet vil typisk være mellem 1-4 uger gammel når symptomerne på kolik starter. Forældrene vil oftest beskrive at barnet græder/skriger utrøsteligt i flere timer og samtidig er trækker sig sammen eller strækker sig ud som en flitsbue.
Forskning tyder på at en del af disse børn har smerter/gener fra deres muskler og led (især fra nakke og ryg). Det kan derfor være relevant at barnet undersøges og eventuelt behandles af en kiropraktor. Først bliver barnet dog grundigt undersøgt af kiropraktoren for at se om der er behov for behandling og for at udelukke andre lidelser.
Selve behandlingen af barnet er meget mild og udføres ved hjælp af lette tryk med fingerspidserne. Udover koliksymptomer har også børn der ikke vil ligge på maven eller kun vil kigge til den ene side tit gavn af kiropraktisk behandling.
Nogle børn problemer med at tåle mælkeprotein og har derved mælkeintolerance. Den letteste måde at undersøge dette på er ved at give flaske uden mælkeprotein eller hvis barnet ammes give moderen en mælkefri kost i 2-4 dage.
Barnets symptomer forsvinder så i løbet af 2-4 dage, men vil komme tilbage ved begyndende indtag af mælkeprotein igen.
Læs mere om Spædbarnskolik i Patient Håndbogen.